Deparazitarea internă la câini este o procedură esențială, prin care te asiguri că animalul tău de companie va fi ferit de o serie de afecțiuni care se pot agrava în timp. De asemenea, la câinii cu paraziți interni, blana își va pierde frumusețea.
În acest material îți vom oferi câteva sfaturi utile despre deparazitarea internă la câini, când se face aceasta, care sunt semnele infestării cu paraziți interni și îți vom recomanda 3 produse extrem de eficiente pentru înlăturarea dăunătorilor.
Când facem deparazitarea internă a câinelui
Deparazitarea internă a câinelui se face atunci când este constatată infestarea, la recomandarea medicului veterinar. Acesta este cel care stabilește tipul de parazit prezent la animalul de companie – dacă este vorba de viermi rotunzi sau tenii, de exemplu – și va stabili o schemă potrivită de tratament.
Tot la recomandarea veterinarului, deparazitarea se poate face și preventiv, mai ales dacă animalul tău de companie are un istoric în această direcție.
Infestarea cu paraziți interni poate fi recunoscută destul de ușor după simptomele manifestate. Cele mai frecvente sunt:
- pierdere în greutate;
- diaree;
- greață;
- vărsături;
- abdomen umflat;
- lipsa poftei de mâncare;
- gingii palide;
- stări apatice;
- mâncărimi în zona anală;
- eliminarea paraziților prin scaun sau vomă (viermii lați se fragmentează și se elimină sub formă de boabe de orez, iar cei rotunzi se eliminină ca atare).
Dacă observi unul sau mai multe dintre aceste simptome, adresează-te veterinarului. Printr-o analiză a unei probe de scaun acesta va stabili tipul de parazit și va prescrie un tratament corespunzător.
Infestarea cu paraziți interni este, într-adevăr, o problemă specifică puilor, însă și câinii adulți sunt expuși, din cauza comportamentului și obiceiurilor pe care le au. După cum bine știi, cățeii au obiceiul de a adulmeca orice când sunt afară și chiar ingerează ceea ce găsesc pe jos, inclusiv excrementele altui animal, ocazie cu care se expun.
Însă paraziții interni pot fi contactați și prin mușcăturile puricilor sau a căpușelor. Acesta este și motivul pentru care este necesar să acorzi o deosebită atenție deparazitării externe, care trebuie făcută periodic.
3 cele mai eficiente produse pentru deparazitarea internă a câinelui din oferta The PetClub
Deparazitarea internă a câinelui poate fi realizată printr-o serie de medicamente cu administrare internă sau externă. În cele mai multe cazuri este suficientă administrarea unei doze unice, dar în situația în care animalul de companie suferă de o infestare severă, medicul veterinar poate recomanda repetarea tratamentului după o anumită perioadă.
Noi, cei de la The Pet Club, am selectat pentru tine cele mai eficiente 3 produse pentru deparazitarea internă a câinelui.
Așa cum spuneam, infestarea cu paraziți interni este de multe ori un efect al prezenței dăunătorilor externi. Acesta este și motivul pentru care au fost concepute produse cu dublu efect, care elimină în același timp paraziții externi și cei interni.
Pipeta antiparazitară Advocate este un exemplu în acest sens. Este o soluție pentru aplicare cutanată care elimină eficient puricii și căpușele, dar și diferite tipuri de viermi gastrointestinali (viermi rotunzi și cu cârlig) și viermi cardiaci. Produsul este conceput în funcție de talia animalului de companie, administrarea de face la baza gâtului, în zona dorsală, sau pe spate și își păstrează eficiența și după baie sau expunerea la ploaie. În cazul puilor, produsul acesta antiparazitar poate fi administrat după împlinirea vârstei de 7 săptămâni.
Tabletele antiparazitare Drontal acționează eficient împotriva paraziților interni de mai multe tipuri, între care viermii lați și cei rotunzi, cei mai des întâlniți la câini. O doză unică este suficientă pentru eliminarea paraziților, iar produsul se administrează în funcție de greutatea animalului de companie, după instrucțiunile de pe ambalaj. Tableta se poate da ca atare sau înglobată în mâncare.
Procox este o suspensie orală pentru câini în cazul suspectării sau demonstrării infestărilor parazitare mixte determinate de viermi rotunzi şi coccidii. Este un antiparazitar eficient și ușor de administrat, iar schema de tratament este stabilită de medicul veterinar. Poate fi folosit, de asemenea, și într-o strategie de prevenire a infestării cu paraziți interni.
Acestea sunt cele trei produse de top pentru deparazitarea internă la câini. Reține că administrarea oricărui tratament se va face în baza recomandării făcute de veterinar, după ce acesta stabilește tipul de parazit cu care este infestat câinele, în urma unor teste specifice.
Foto: The Pet Club, Unsplash
No Comments