fbpx
Hills vs. Royal Canin vs. Brit. Ce mâncare alegi pentru un câine junior
Câini, PetAdvice

Hills vs. Royal Canin vs. Brit. Ce mâncare alegi pentru un câine junior

Un pui de câine este o încântare, dar și o responsabilitate, pentru că starea lui de sănătate și chiar viața depind în exclusivitate de acțiunile și alegerile pe care tu le faci pentru el. Sănătatea lui în primele luni de viață, dar și atunci când devine adult, este strâns legată de alimentația pe care o are. Veterinarii îți vor recomanda să îi oferi hrană de calitate, potrivită vârstei, iar asta s-ar putea să te pună în dificultate. Ce trebuie să alegi între Hills, Royal Canin și Brit? Care este mâncarea mai bună pentru câinele junior?

În articolul de față vom încerca să îți dăm răspunsul la aceste întrebări și să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie, legate de compoziție, beneficii și prețuri, astfel încât să iei cea mai bună decizie în ceea ce privește alimentația puiului de câine. Îți vom spune ce conține mâncarea pentru câini juniori Hills, Royal Canin și Brit, iar tu vei putea să o alegi pe cea pe care o consideri potrivită pentru micul animal de companie. 

Înainte de a alege un tip de mâncare pentru puiul de câine este important să știi că mărcile care se respectă, între care se numără și Hills, Royal Canin și Brit, au conceput tipuri de hrană speciale în funcție de talia rasei din care face parte, pentru că fiecare cățel are nevoi diferite, în funcție de dimensiuni și greutate.

Cea mai bună mâncare Hills pentru câinii juniori: compoziție, indicații, beneficii, preț

Cu mâncarea Hills te asiguri că îi oferi puiului cel mai bun start în viață, pentru că are în compoziție o cantitate echilibrată de minerale pentru oase și dinți puternici

DHA (acid docosahexaenoic) din ulei de pește pentru o dezvoltare sănătoasă a creierului și a ochilor și proteine de înaltă calitate pentru dezvoltarea masei musculare. Hrana Hills conține ingrediente sănătoase și substanțe nutritive potrivite unui junior.

Hrana umedă Hills SP Canine Puppy cu pui are un echilibru perfect de gust și nutriție pentru câinele junior și oferă cantitatea corespunzătoare de energie pentru a susține greutatea corporală ideală. Conține pui, porumb, orz, ovăz, făină de soia, ficat de porc, minerale și ulei de pește –  ingrediente de cea mai bună calitate.

Conservă Hills SP Canine Puppy pe fond alb
Hrana umedă Hills SP Canine Puppy cu pui oferă nutriție completă pentru câinele junior

Hrana este recomandată pentru puii cu vârsta de până la 1 an. Prețul pentru acest tip de mâncare este situat în jurul sumei de 12 lei pentru o conservă de 370 de grame.

Hills SP Canine Puppy Large Breed cu pui este o hrană uscată cu un nivel optim de calciu, pentru o creștere controlată a oaselor, o nevoie unică a câinilor de talie mare aflați în stadiul de dezvoltare. Mâncarea conține o cantitate echilibrată de minerale pentru oase și dinți puternici, DHA din ulei de pește pentru o dezvoltare sănătoasă a creierului și a ochilor și proteine de înaltă calitate pentru dezvoltarea masei musculare.

Punga cu hrana uscata Hills SP Canine Puppy Large Breed cu pui pe fond alb
Hills SP Canine Puppy Large Breed cu pui,  hrană uscată cu un nivel optim de calciu, pentru câinii de talie mare aflați în stadiul de dezvoltare

Este o hrană ce conține porumb, făină din carne de pui și curcan, brizură de orez, grăsimi de origine animală, ou deshidratat, celuloză, pulpă de sfeclă deshidratată, substanțe minerale, semințe de in, ulei de pește și ulei vegetal, specială pentru puii de până la un an, de talie mare. Prețul pentru un kilogram de hrană de acest tip este de aproximativ 34 de lei.

Cea mai bună mâncare Royal Canin pentru juniori: compoziție, indicații, beneficii, preț

Creșterea este o etapă esențială în viața câinelui, iar Royal Canin pune accent pe fortificarea sistemul imunitar și de aceea în compoziția tipurilor de hrană pentru juniori au fost incluși nutrienții specifici. 

Royal Canin Medium Puppy este o hrană uscată concepută pentru a răspunde cerințelor nutriționale specifice cățelului de talie medie. Datorită complexului de antioxidanți, mecanismele naturale de apărare ale juniorului sunt susținute de nutrienți esențiali, oferindu-i suport în această etapă de creștere. Are un conținut crescut de proteine pentru o creștere sănătoasă a sistemului muscular și osos. Complexul de nutrienți din din acest tip de hrană, care include prebiotice și proteine de calitate superioară, contribuie la susținerea și menținerea sănătății digestive. 

Mâncarea conține, între altele, proteină deshidratată de pasăre, porumb, grăsimi animale, pulpă de sfeclă, orez, făină de grâu, minerale, ulei de pește și ulei de soia.

Punga cu Royal Canin Medium Puppy pe fond alb
Royal Canin Medium Puppy, hrană uscată cu antioxidanți concepută pentru a răspunde cerințelor nutriționale specifice cățelului de talie medie

Este o hrană recomandată câinilor cu vârsta între 2 și 12 luni, care vor avea greutatea cuprinsă între 11 și 25 kg la vârsta adultă. Prețul pentru acest tip de aliment este de aproximativ 30 de lei pentru un kilogram.

Royal Canin Medium Puppy este disponibilă și în variantă umedă, care păstrează toate calitățile nutritive pe care le are hrana uscată, însă gustul este mai savuros. Amintim aici că printre rasele de câini de talie medie se numără și beagle, shar pei, setter englez, border collie, husky, brittany spaniel, french bulldog, cocker englez.

Plic cu hrana umeda Royal Canin Medium Puppy pe fond alb
Hrană umedă Royal Canin Medium Puppy, cu un conținut crescut de proteine pentru o creștere sănătoasă a sistemului muscular și osos al puilor de talie medie

Această mâncare este disponibilă în plicuri a câte 140 de grame, prețul fiind de aproximativ 6,7 lei/ plic. 

Cea mai bună mâncare Brit pentru căței: compoziție, indicații, beneficii, preț

Hrana uscată pentru câini juniori de talie medie Brit Premium are o valoare proteică ridicată datorită conținutului mare de carne. Mâncarea are în compoziție 42% carne de pui. Pe lângă acest ingredient esențial și de calitate, hrana mai conține, între altele, orez, porumb, grâu, grăsime de pui, ulei de somon, mere uscate, minerale, plante și extract de fructe.

Punga cu hrana uscata Brit Premium Junior pe fond alb
Hrană uscată Brit Premium Junior, cu un conținut ridicat de carne și ingrediente care susțin creșterea cățeilor de talie medie

Este o hrană completă pentru câini juniori cu vârsta între 2 și 12 luni, de talie medie. Prețul acestui tip de hrană trebuie să fie situat în jurul sumei de 22 de lei pentru un kilogram.

Hrana umedă Brit Puppy conține bucăți de carne și pate și este un supliment ideal la hrana uscată. Îmbunătăţeşte aportul de hrană şi ajută la suplimentarea de lichide. Cantitatea zilnică recomandată poate diferi în funcţie de cât este de activ puiul. Hrana are următoarele ingrediente: pui 29%, curcan 21%, ficat întreg de pui 8%, inimi şi plămâni 12%, supă 28,5%, minerale 1%, ulei de somon 0,5%.

Conserva cu hrana umeda Brit Puppy pe fond alb
Hrana umedă Brit Puppy, cubucăți de carne și pate, potrivită pentru căței de toate rasele

Această hrană – potrivită pentru juniori de orice rasă – este disponibilă în conserve de 400 de grame, prețul fiind de 8,5 lei. 

Trucuri de hrănire

Probabil știi deja că în primele luni de viață cea mai bună mâncare pentru un câine junior este laptele mamei – aliment complet, care îi asigură toți nutrienții necesari creșterii și dezvoltării armonioase. Puii pot fi înțărcați în jurul vârstei de opt săptămâni, dar ideal este ca odată cu împlinirea vârstei de 2 luni să treacă la alimentația solidă specifică juniorului.

Cantitatea zilnică de hrană diferă destul de mult în funcție de vârsta puiului și de rasa lui, însă ambalajele cu mâncare pentru juniori oferă, de regulă, toate informațiile necesare în această direcție. Ca regulă, în perioada de după înțărcare, adică la vârsta de 2 luni, sunt necesare între 4 și 6 mese pe zi, apoi numărul va fi scăzut treptat astfel: între 2 și 4 luni – 4 mese pe zi, între 4 și 6 luni – 2-3 mese pe zi, iar după 6 luni – 2 mese pe zi. 

Foarte important este să respecți cantitatea de hrană recomandată de veterinar sau de ambalaj. Prea multă mâncare îi poate provoca puiului probleme cu stomacul sau obezitate – o afecțiune din care rezultă și alte probleme de sănătate.

De asemenea, este important de știu că schimbarea hranei puiului de câine trebuie făcută treptat, pentru că stomacul și, în general, tot sistemul digestiv, este mai sensibil și îi poate provoca indigestie. Un cățel are nevoie de timp pentru a se obișnui cu un nou tip de mâncare. Atunci când vrei să schimbi, îți recomandăm să amesteci câteva zile cele două tipuri de mâncare și abia după aceea să treci exclusiv pe noul tip de hrană. 

O altă recomandare este să alternezi hrana umedă și cea uscată – să-l obișnuiești de când este mic cu cele două tipuri.

Sperăm că ai înțeles că alimentația corectă și sănătoasă a cățelului este foarte importantă. Concluzia finală este că Hills, Royal Canin și Brit oferă mâncare de calitate pentru câini juniori, însă tu va trebui să alegi tipul potrivit în funcție de nevoile nutritive speciale pe care le are puiul, în funcție de vârstă, greutate, rasă și, de ce nu, gusturile lui.

Foto: The Pet Club, Pexels

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply