Intră în cont, astfel vei avea acces la toate serviciile și ofertele thepetclub Login
You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Pipetă antiparazitară Pestigon Cat pentru pisici

Cod produs: : pestigonc
16.00 lei / pipetă
4 sau multiplu de 4 : 14.00 lei / pipetă
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
    (disponibilitatea produselor va fi confirmată telefonic de către unul dintre consultații noștri)

Prețul este per pipetă

Pestigon Cat  - Solutie spot-on pentru pisici cu efect insecticid imediat, actioneaza persistent impotriva infestatiilor noi cu purici pana la 5 saptamani.

Compozitie Fiecare pipetă de 0.5 ml conține:

  • 50 mg Fipronil
  • 0,1 mg Butilhidroxianisol (E320)
  • 0,05 mg Butilhidroxitoluen (E321)

O soluție clară, incoloră spre gălbui pal.

Indicații
Pentru tratamentul infestațiilor cu purici (Ctenocephalides felis). Produsul are efect insecticid imediat și acționează persistent împotriva infestațiilor noi cu purici până la 5 săptămâni.

Contraindicații
În absența informațiilor disponibile, produsul nu se va utiliza la pisici cu vârsta mai mică de 8 săptămâni și/sau greutate corporală sub 1 kg.
A nu se utiliza la animale bolnave (de ex. boli sistemice, stări febrile...) sau în stare de convalescență.
A nu se utiliza la iepuri, deoarece ar putea cauza reacții adverse și chiar decesul. A nu se utiliza în cazuri cunoscute de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți.

Reacții adverse
În cazul în care animalul linge zona de aplicare, se poate observa o scurtă perioada de hipersalivație datorită, în principal, naturii solventului.
Printre efectele adverse extrem de rare, semnalate după folosirea produsului, se numără reacții cutanate tranzitorii în zona aplicării (decolorări ale pielii, alopecie locală, prurit, eritem) și prurit generalizat sau alopecie. În cazuri excepționale, s-au observat, după utilizare, hipersalivație, simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptome nervoase) vomă sau simptome respiratorii.
A nu se supradoza.

Dacă observați efecte grave sau alte efecte secundare care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm să informați medicul veterinar.

Specii țintă:Pisici.

Calea de administrare: Se administrează prin aplicare locală pe piele. Aplicați produsul, în conformitate cu greutatea corporală a animalului, direct pe piele. Nu scoateți pipeta din plic până în momentul utilizării.

Dozare - 1 pipetă de 0.5 ml / pisică (aproximativ 7,5-15 mg/kg).

Modul de administrare: Țineți pipeta în poziție verticală. Apăsați ușor capătul îngust al pipetei pentru a vă asigura că tot conținutul este în corpul pipetei. Rupeți capătul predecupat al pipetei spot-on de-a lungul liniei marcate.
Faceți o cărare în blană în regiunea dintre omoplați, până ce pielea devine vizibilă. Aplicați vârful pipetei pe piele și strângeți ușor, pentru a goli conținutul pe piele, de preferat în două puncte, unul la baza craniului și al doilea la o distanță de 2-3 cm.
Îndoiți pe diagonală pentru a expune linia crestată.
Rupeți trăgând la nivelul liniei crestate.
Răsuciți vârful pentru a deschide
Faceți o cărare în blană și aplicați pe piele.
Recomandări privind administrarea corectă

Este important să ne asigurăm că acest produs este aplicat într-o zonă în care animalul nu poate să lingă produsul și să ne asigurăm că animalele nu se ling unele pe celelalte după tratament. Se va avea grijă ca blana să nu fie umezită cu produs în mod excesiv, deoarece acest lucru poate cauza un aspect lipicios al blănii la locul de aplicare al tratamentului. Dacă acest fenomen apare, el va dispărea în 48 de ore după tratament. Pentru combaterea optimă a infestației cu purici și/sau căpușe, schema de tratament se va baza pe situația epidemiologică locală. În absența studiilor de siguranță, intervalul minim între tratamente este de 4 săptămâni. Animalele trebuie cântărite cât mai exact înainte de tratament.

Precauții speciale pentru depozitare

  • Nu lăsați la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acest produs medicinal nu necesită condiții speciale de temperatură pentru depozitare.
  • Păstrați-l în cutia originală pentru a-l proteja de lumină și umezeală. A nu se utiliza după data expirării menționată pe etichetă.

Atenționări speciale

Produsul nu previne atașarea căpușelor de animale, dar căpușele vor fi omorâte în primele 24-48 de ore de la atașare, înainte de a ajunge la sațietate, reducându-se astfel riscul transmiterii bolilor. Odată omorâte, căpușele cad, de cele mai multe ori, de pe animal, iar cele rămase pot fi îndepărtate trăgând ușor. În cazul folosirii ca parte a tratamentului strategic pentru controlul dermatitei alergice produse de purici, se recomandă aplicări lunare la pacientul alergic și la ceilalți câini din casă. Pentru combaterea optimă a infestațiilor cu purici într-o casă cu mai multe animale de companie, toți câinii și toate pisicile din casă trebuie tratate cu un insecticid adecvat. Unele căpușe izolate pot rămâne pe animal. Din acest motiv, transmiterea unor boli infecțioase, în condiții favorabile acestora, nu poate fi exclusă în totalitate. Puricii de pe animalele de companie adesea infestează coșul animalului, culcușul și zonele în care stă de obicei, cum ar fi covoarele și obiectele moi de mobilier care trebuie tratate, în cazul infestațiilor masive și înaintea luării măsurilor de combatere, cu un insecticid adecvat și aspirate regulat. A se evita ca animalul să înoate sau să fie spălat cu șampon deoarece nu s-a testat menținerea eficacității produsului în aceste cazuri.

Precauții speciale pentru utilizare la animale
A se evita contactul cu ochii animalului. În cazul contactului accidental cu ochii, clătiți imediat și abundent cu apă. Numai pentru uz extern.
|nimalele trebuie cântărite cât mai exact înainte de tratament. Este important să ne asigurăm că acest produs este aplicat într-o zonă în care animalul nu poate să lingă produsul și să ne asigurăm că animalele nu se ling unele pe celelalte după tratament. Nu aplicați produsul pe pielea care prezintă răni sau leziuni.
Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Acest produs poate cauza iritarea mucoaselor și a ochilor. De aceea, trebuie evitat contactul produsului cu gura și cu ochii. În cazul unui contact cu ochii în mod accidental, clătiți imediat ochiul cu multă apă curată. Dacă iritația ochiului persistă, solicitați asistență medicală și arătați medicului prospectul din cutie sau eticheta. Oameni care prezintă o hipersensibilitate cunoscută la fipronil sau la excipienți trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. A se evita contactul conținutului cu degetele. În cazul contactului, spălați mâinile cu apă și săpun. După utilizare spălați mâinile. A nu se fuma, bea sau mânca în timpul aplicării. Se va evita contactul direct cu animalele tratate până după uscarea locului în care a fost aplicat produsul iar copiilor nu li se va permite să se joace cu animalele tratate până după uscarea locului în care a fost aplicat produsul. De aceea se recomandă ca tratamentul să nu fie aplicat animalelor în timpul zilei, ci seara, iar animalelor tratate de curând să nu li se permită să doarmă în același pat cu stăpânii, în special, cu copiii.


Utilizare în perioada de gestație sau lactație
În absența studiilor de evaluare a siguranței acestui produs la animalele gestante sau în lactație, produsul va fi folosit numai în conformitate cu evaluarea raportului beneficiu/risc de către medicul veterinar responsabil.


Antiparazitare
Antiparazitare Antiparazitare externe
Durată protecție 5 săptămâni
Gamă produse Pestigon
Mod de administrare Externă
Tip produs Pipetă

Scrie review

Note: HTML is not translated!
    Rău           Bun

Bestsellers